Stiri
Misiune economica la AUDI HUNGARIA Zrt
23 ápr. 2018 12:12 - Super User

Asociatia Economica Germano-Romana pentru Regiunea de Nord Vest impreuna cu Asociatia Camera Mestesu [ ... ]

EXPO FABRICAT IN SATU MARE 2018
21 márc. 2018 13:43 - Super User

    Asociația Economică Româno-Germană Satu Mare în parteneriat cu Camera [ ... ]

Acord de parteneriat
21 márc. 2018 12:22 - Super UserAcord de parteneriat

Camera Mestesugarilor, alaturi de alte organizatii patronale si profesionale din judetul Satu Mare [ ... ]

Rezumat al şedintei lărgite a Consiliului director...
19 febr. 2018 10:50 - Super UserRezumat al şedintei lărgite a Consiliului director al Camerei Mesteşugarilor

La sediul ACM in data de 16.02.2018 a avut loc sedinta largita a Consiliului Director al ACM, cu urm [ ... ]

Business and Local Community 2018
15 febr. 2018 14:19 - Super UserBusiness and Local Community 2018

Asociația Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord Vest și Asociația Camera Meșt [ ... ]

Other Articles

Misiune economica la AUDI HUNGARIA Zrt

Share

Asociatia Economica Germano-Romana pentru Regiunea de Nord Vest impreuna cu Asociatia Camera Mestesugarilor organizeaza o noua misiune economica la AUDI HUNGARIA Zrt  Gyor, Ungaria. Misiunea economica se va desfasura in perioada 02.06 – 04.06.2018. Pentru informatii suplimentare si inscrieri va rugam sa Va adresati secretariatului celor doua asociatii la telefon : 0730580494 (Nelu m.roFabian) sau prin email : Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. sau Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..   

Va multumim si Va asteptam!

EXPO FABRICAT IN SATU MARE 2018

Share

 

 

Asociația Economică Româno-Germană Satu Mare în parteneriat cu Camera Meșteșugarilor Satu Mare organizează evenimentul:

EXPO – 2018 „Fabricat în Satu Mare” editia a VII-a

APA, TURISMUL si

PRODUSE TRADITIONALE SATMARENE

Evenimentul va avea loc în perioada 11-13 mai 2018 în hala fostului Supermarket INTEREX, din municipiul Satu Mare.

            În conferința de presă de marți, 20 martie 2018 la sediul asociației Paula Fogaș și Sorina Tulan, membre în comitetul director a Asociației Economice Româno-Germane pentru Regiunea de Nord Vest și Tiberiu Markos, vicepreședinte în cele două asociații au prezentat faptul ca expoziția se reprofilează începând cu acest an, pe tematici specifice.

         Din acest motiv, pentru prima expoziție cu tematica specifică, s-a ales un domeniu de impact și interes major pentru sătmăreni și anume: Apa, turismul și produsele alimentare tradiționale sătmărene.

         Organizarea expoziției va mobiliza membrii noștri și nu numai, pentru a se prezenta cât mai bine la edițiile tematice din anii următori. Aceasta înseamnă continuitate în atingerea țelurilor organizatiilor noastre, promovarea lor, demonstrarea capacitatii noastra de organizare si inovare, de  îmbunătățire a imaginii lor, de identificare de viitori membri activi. În același timp vizitatorii expoziției pot primi o serie de informații utile și pot cunoaște mai bine potențialul județului nostru în aceste domenii.

         Prin evenimentul propus dorim să contribuim la promovarea turismului de relaxare și balneoterapie, pe baza de apă/apă termală, precum și produsele tradiționale sătmărene, a vinotecilor și pălinciilor, dar și a frumuseților naturii, a castelelor și cetăților de care dispunem.

         De asemenea vrem să promovăm companiile și organizațiile ale căror activitate este legată de tematica propusă (firme de proiectare, producție, prestări servicii, ONG-uri), precum și activitățile acelor asociații și ONG-uri,  care susțin sporturile legate de apă.

          Considerănd că obiectivele acestei ediții, a expozției: Fabricat în Satu Mare (cea de a VII-a), le putem defini ca promotoare ale strategiei de dezvoltare a zonei.
          De asemenea  ne dorim ca tematica adoptată sa fie una de succes și astfel să creăm o nouă tradiție în organizarea acestui eveniment major pentru economia sătmăreană.

Evenimentul își propune să-i aducă împreună, timp de trei zile, pe acei „furnizori” și „consumatori” (dar nu in mod exclusiv), care au obiectul de activitate legat de apă, pe cei care iubesc turismul hidrotermal, pe cei interesați de produsele alimentare produse la noi, de vinotecile și pălinciile noastre, respectiv pe cei care susțin sau sunt amatori ai sporturilor acvatice.

Expoziția tematică a anului 2018 va promova următoare domenii:

-       industria legata de apă și de exploatarea resurselor de apă

-       produsele agroalimentare, inclusiv vinotecile și pălinciile sătmărene

-       turismul legat de apă: cel de rexare și cel balneoclimateric și sporturile acvatice

-       turismul clasic: hoteluri, pensiuni, restaurante, castele, cetăți,..

Programul expozițional este de vineri, 11 mai se desfasoară între 14,00 și 18,00, iar sâmbătă și duminica, 12-13 mai, între orele 10,00-18,00.

         Vizitatorii vor avea parte de prezentare oferte din partea expozanților, demonstrații live, simpozion: ”Importanța apei în viața noastră - Fiecare picatura contează” prezentat de Apaserv, prezentare de rețete tradiționale, degustări, prezentare de vinuri, degustări, demonstrații sportive, prezentare de modă, etc.

Cei care doresc să participe și/sau să devină sponsori ai evenimentului se pot adresa organizatorilor pentru detalii suplimentare la numărul de telefon: 0261-710.316 sau la adresa de e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Rezumat al şedintei lărgite a Consiliului director al Camerei Mesteşugarilor

Share

La sediul ACM in data de 16.02.2018 a avut loc sedinta largita a Consiliului Director al ACM, cu urmatoarea ordine de ai:

cuvant de deschidere al Preşedintelui, dl Lieb Mihaly

-scurta prezentare a  activitaţilor ACM (dl Tiberiu Markos)

-situaţia actuală si propuneri de proiecte si activităţi in anul 2018 (dl Hölzli si dl Fabian)

-probleme organizatorice (Consiliul director, breslele, parteneriate- Iposz, HWK Ostalb)

-Diverse.

La sedinta au fost prezenti: domnul Lieb Mihaly- presedinte ACM, dl. Markos - Tehnosam, Kaiser – Neptun Company, Steiger – Steiger SRL Carei, Ambrus Arpad – ERDFA Company, Cristian Ardelean – VMV SRL, Ludescher Anton – PFA Ludescher collaborator al ACM, Bentia Vasile – Alfaben SRL , Maurer Robert – Maurer SRL., domnul Popdan si doamna Suciu Carmen – reprezentantii S.C. ICS Centas Singular SRL- nou membru al ACM si dl. J. Holzli – secretarul ACM.

Dupa o scurta prezentare a celor prezenti dl. Lieb ureaza bun venit participantilor si reafirma dorinta personala de a sustine in continuare activitatea camerei, sub forma de voluntariat cum o fac, de altfel, si ceilalti membrii. “Revitalizarea” celor 9 bresle in care au fost impartiti membrii ACM este o problema prioritara pentru dl. presedinte ca si pentru noi toti. De asemenea, dl Lieb indeamna membrii prezenti la intalnire si nu numai pe ei, sa apeleze in continuare la sevciciile de consultanta si reprezentare oferite de asociatie.

Dl. Markos prezinta apoi activitatile desfasurate de Camera Mestesugarilor in anul 2017 si, de asemenea, a prezentat proiectele camerei pe anul 2018. Pentru anul 2018 ACM a fost coorganizator al avenimentului Business&Local Community ajunsa la cea de a treia editie. Alte activitati pentru anul 2018 sunt: misiune economica la AUDI Gyor, EXPO – Fabricat in SM, intalnirea comuna AHK – DRWSM in septembrie a.c., Business Days in SM, MM, SJ, BH.

Inafara acestor evenimente la care Camera Mestesugarilor doreste a fi parte, activitatile care urmeaza a mai fi derulate sunt un proiect POCU, s-au depus 2 proiecte RO-HU, care urmeaza a fi evaluate, si, bineinteles, activitatile de consultanta. Reprezentare etc.

IMG 0759

IMG 0763

IMG 0764

Acord de parteneriat

Share

Camera Mestesugarilor, alaturi de alte organizatii patronale si profesionale din judetul Satu Mare, a semnat luni, 19 martie 2018, in sala mica de seinte a Palatului Administrativ, un acord de parteneriat, prin care se urmareste unirea fortelor economice ale judetului nostru. Acordul prevede printre altele: ” - stabilirea de comun acord a unor directii comune pe care sa le urmeze (semnatarii acestui accord n.n.) pentru a eficientiza sprijinul acordat firmelor private din judetul Satu Mare.”

,,O spun fără să exagerez, ceea ce s-a întâmplat astăzi, reprezintă o zi istorică pentru mediul economic din judeţul Satu Mare. Este al şaselea judeţ în care noi organizăm un astfel de eveniment, iar astfel judeţul Satu Mare se alătură Bihorului, Clujului, Gorjului, Timişului şi Braşovului. Este vorba despre o intrare în normalitate, iar oamenii de afaceri o doresc de foarte mult timp. Vorbim de coagularea mişcării patronale şi asociaţiilor profesionale, iar acest demers vine să ne adune laolaltă şi să ne pună de aceeaşi parte astfel încât să putem să reprezentăm interesele membrilor noştri cu altă forţă şi cu altă profunzime”, a declarat preşedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman Ioan Lucian

Business and Local Community 2018

Share

Asociația Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord Vest și Asociația Camera Meșteșugarilor  în 8 februarie, începând cu ora 18.00 la Casa Meșteșugarilor din Satu Mare au organizat  evenimentul “Business & Local Community”. Evenimentul a ajuns la cea de a treia ediție și s-a desfășurat sub sloganul: SMART CITY - SMART YOUNGS - SMART ECONOMY, dorind să evidențieze importanța și contribuția tineretului în dezvoltarea economiei sătmărene. La eveniment au participat alături de oficialitățile locale și județene, personalități ale mediului academic, cultural, juridic, social și cel de afaceri.

ATC 9184

ATC 9225

ATC 9237

ATC 9240

Multumim firmei ATC CREATIV&UNIC SRL pentru fotografiile puse la dispozitia noastra.

POSDRU 134422
  • Pentru proiectul POSDRU/141/5.2/G/ ID 134422 Dezvoltarea Resurselor UMane in mediul rural din judetul Satu Mare – DRUM spre ocupare vizitati: http://drum. consultingage.ro
POSDRU 88754
Az egyesület céljai

1. TANÁCSADÁS 

  • szakmai, gazdasági, pénzügyi, kereskedelmi és jogi tanácsadás valamint együttműködés biztosítása a kisiparosok számára
  • tájékoztatás a piaci viszonyokra vonatkozóan
  • kiállítások és vásárok szervezése, nemzetközi vásárokon való részvétel megszervezése

 2. ISKOLÁZTATÁS 

  • oktatási és továbbképzési lehetőség biztosítása felnőttek számára
  • megfelelő üzleti infrastruktúra biztosítása üzleti találkozók, képzések és egyéb rendezvények számára

 3. KÉPVISELET

  • a kisiparosok érdekeinek képviselete és ezek megvédése
  • a kisiparosok szakmai megbecsülésének kivívása és az irántuk való bizalom megerősitése, ami olyan erkölcsi értékeken alapszik mint a becsület és tisztelet
  • a határmenti gazdasági kapcsolatok erősítése

free counters